Taggad inför tävling imorgon

Halloj, i veckan har det blivit en hel del dressyr med Pelle eftersom jag ska vara med på dressyrtävlingen i Ås imorgon.

Jag ska rida två klasser med honom, en LB:1 och en LA:1.

Jag är taggad upp till 110% då det har gått väldigt bra i dressyren denna vecka, ska berätta lite mer om dressyrträningen för Anita 🙂

När jag red fram så kändes han jättefin, så direkt när jag skulle börja rida för Anita så tyckte hon att jag skulle köra igenom LA:1 på en gång. När jag hade ridit igenom den en gång så kändes det jättebra. Han kändes fin i formen och mjuk i båda sidorna men det enda var att jag inte drev tillräckligt mycket i den förvända högergaloppen så då tappade jag formen där.

Vi gjorde den galoppen några gånger efter det och då tyckte Pelle det var lite jobbigt så då ville han inte riktigt göra det jag bad honom om 😉

Men sista gången vi körde igenom den så skötte han sig super så det var väldigt roligt!

pellee

Fredag:

Idag så fick Agneta tömköra Pelle en liten sväng innan det var dags för badning.

Från början när jag skulle bada honom så var han inte sådär supernöjd men sen så tyckte han att det var rätt så okej ändå 😉

Missnöjda hästen!

pellee2

Men fin vart han i alla fall 😀

pellee1

Ha det bra!

Vad har hänt denna vecka?

Jo jag har varit på två hoppträningar, en i tisdags på Travet och en i torsdags på Tanne.

Tisdag:

I tisdags så var jag på Travet och red för Helena.

Vi hade lite olika delar/hinder som vi sedan satte ihop till en bana.

Pelle var väldigt pigg och framåt så det kändes bra men fick tyvärr något stopp på grund av att ryttaren tänkte lite knasigt eller att Pelle tjurade ihop en bit innan och bestämde sig för att det där var något läskigt 😉

Men när han väl hoppade var han jättefin!

travetpelle1

Torsdag:

I torsdags var jag på Tanne och hoppade för Erik.

Det var lite samma sak där som det var på Travet att vi hoppade först lite olika delar/hinder sen så byggde vi ihop det till en bana.

Pelle var ”supermegajättepigg” och ville bara springa och hoppa så fort han fick chansen, men trots det så var han jätteduktig och han hoppade jättefint i sprången så det var väldigt roligt 🙂

Nu har jag börjat hoppa med ett vanligt bett på Pelle istället för pelham. Vi provar detta nu då Pelle inte alls blir lika stark och tung i handen.

Det kändes bra nu när jag hoppade med det för Erik 🙂

För att han var så pigg vet jag nog inte varför han var utan han hade helt enkelt en sån dag.

tannepelle

tannepelle1

Dressyr:

Jag har även varit på en dressyrträning för Anneli i lördags.

Vi tränade på programdelar inför tävlingen på lördag 🙂

Pelle vart jättefin när jag började slappna av och få till mina händer på rätt plats.

Nu är det bara att nöta och nöta med mina händer för det är det allt hänger på. Om jag har mina händer i rätt position och på rätt plats så går Pelle, men om jag har de fel så blir det inte riktigt lika bra.

Ska ju som sagt till Ås och tävla på lördag. Det kommer bli två klasser, LB1 och LA1 🙂

Nu har det känts väldigt bra i dressyren så jag hoppas att jag kommer få ha samma känsla som jag har nu när jag startar på lördag.

Fina hästen!

dressyrp1

dressyrp

dressyrp2

Nedräkning

Nu är det endast två veckor kvar tills jag ska åka med Pelle på ”mitt stora äventyr”.

Vad det är, berättar jag om lite närmare 🙂

Ha det bra!

Peter Nordlander i helgen

Denna helg är det dressyrträning med Peter Nordlander igen. Om ni inte är med och tränar borde ni verkligen passa på att se en av nordens största tränare.

peterN peterN2

På tisdag har vi veterinärstation igen, så passa på att boka tid, ifall det är något ni behöver.

kaffesugenglakopp

I Caféet serverar vi, som vanligt, gott hembakat fika. Så varför inte titta förbi på en fika?

Vilken Jamtlihelg!

Vi möttes av stort intresse för MindPowers produkter på vårmarknaden. Mycket folk besökte Jamtli under den soliga helgen och vi hade jättekul!

varmarknad1

Mind power knapp   varmarknad2

Vi gläds dessutom mycket åt våra hyresgästers tävlingsinsatser under helgen. Många ekipage hemmahörande på FHG har presterat lysande i helgens tävlingar.

dressyrtavling1   dressyrtavling2   dressyrtavling3

Till helgen har vi träning igen, med Peter Nordlander som tränare. Vi beklagar om det skett nåt missförstånd, men här finns de nya tiderna. Cafeterian har öppet under dressyrträningen med massor av godsaker. Kom och umgås på FHG!

Pelles födelsedag och tävling i Ånge

Fredag

I fredags var det ingen vanlig dag, det var Pelles födelsedag.

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om Pelle.

Pelle är en hingst på 11 år som föddes på Lojsta hed nere på Gotland. Han köptes redan som föl av Agneta Smedsaas och har funnits i deras familj sen dess.

Pelle är otroligt busig men fantastiskt snäll för att vara hingst.

Tårta 🙂

bild

Buus

pelle

Lördag

I lördags var jag och tävlade i Ånge.

Denna gången var det en hopptävling och jag tävlade både LC och LB.

På framridningen i LC var han jättepigg och fin så jag tog bara något skutt och sen var det ut på banan.

Det vart en dubbelnolla men tyvärr precis utanför placering men jag är ändå jättenöjd.

I LB kändes han fortfarande pigg och fräsch så jag hade en bra känsla när jag kom in på banan men tyvärr så vart det ett stopp i omhoppningen på en kombination.

Men trots det så är jag jättenöjd för han var så himla fin och det kändes så bra.

Gos på morgonen innan vi rullade mot tävlingen.

pellelea1

pellelea

Nöjda 🙂

pelleleaange

Tyvärr vart det ingen bloggning på fredag då jag inte hade någon dator tillgänglig.

Ha det bra!

Nu är det vår!

Finns det nåt bättre bevis på det än att FHG/MindPower Design ställer ut på Jamtlis vårmarknad? Vi kommer att befinna oss i Lignellsalen, nedanför torget och hörn i hörn med kaféet. Där kommer vi att visa upp och sälja våra snygga designhästar. Och exklusivt för marknaden: vår nya Jämtlandshäst! För mer info och  karta, se Jamtlis program. Ni bör absolut komma dit och träffa oss!

Mind power knapp   var-hundar-som-tvingas-bc3a4ra-trc3b6ja-egentligen-skulle-vilja-vara-fc3a4rg-resize   designhastar

Jo det kanske finns ett bättre — eller i varje fall lika bra — bevis. Nämligen att dressyrsäsongen startat. Där flertalet av FHG:s hyresgäster deltar. Vi gratulerar berörda parter till helgens bedrifter! Och önskar Malin Liljeros och andra lycka till i helgens tävlingar.

Dessutom är det i helgen sista chansen att anmäla sig till grillfesten nästa helg. Denna fest är exklusiv för FHG:s hyresgäster, medryttare, och innehavare av anläggningskort. Så det är hög tid att införskaffa kortet, om ni vill vara med och festa.

 

explosioon   spring!   grillbilde   Griller_preview

 

 

Vaknade förväntansfull imorse, man kan ju undra varför. Joo för att jag skulle ju tävla nere på Näset idag och även debutera i LA. 

Pelle var pigg och glad på morgonen och skuttade glatt in i transporten 😉 Redan då kände jag att det skulle bli en bra dag.
Med mig och mamma så följde även min allra bästa groom Olivia med oss <3
Efter två timmar i baksätet blandat med sömn, bus och en massa skratt så var vi äntligen framme. 

Hade rätt gott om tid på oss till första klassen (LB). Men på nåt sätt blev inte framridningstiden som jag hade tänkt, men så kan det vara ibland. Sen var han ju inte den bästa på framridningen då det var gröna ängar och fina tjejor som lockade han. Efter första klassen så var jag jättenöjd, Pelle skötte sig super förutom att han ibland stog emot min skänkel lite gran. Tyvärr så tyckte inte domaren så som min känsla var, vi red ihop 57,76%. 

Till nästa framridning så fick jag lite mer fokus från Pelle, så i LA så kändes han mjukare. Körde igenom programmet ett antal gånger i mitt huvud med trots det var det mycket tävlingsnerver som gjorde att jag tappade vägen två gånger i programmet. Tror det mesta hängde på att jag var väldigt nervös men sånt kan hända ibland 🙂 Det var väldigt tråkigt då Pelle var så otroligt fin i LA.
Men när jag kom ut från banan så kom glädjetårarna då jag var så nöjd över att Pelle skötte sig som han gjorde även fast han hade en väldigt vimsig ryttare på sin rygg.
Vårat mål var att rida på 55% och det vart en ritt på 56,48% även fast jag red fel två gånger. Kan inte vara mer en nöjd nu! 

Kan tyvärr inte få texten mitt i som jag brukar få den 🙁

Tyvärr tjorvar det med bilderna igen så blir ingen bild denna gång heller 🙁

Ha det bra!

Hoppsan!

Tyvärr han jag inte med något inlägg imorgon så det får bli ett litet snabbt idag istället.

Nu är jag väldigt taggad inför debuten i LA nere på Näset med Pelle imorgon, men det är ändå lite pirrigt.

Pelle har varit väldigt fin nu de sista dagarna så jag hoppas att det håller i sig till imorgon 🙂

Hör av mig mer imorgon om hur det gått! 🙂

Två bilder från Anitaträningen sen i torsdag.

pl

pl1

Ha en bra kväll 🙂

4-dagars dressyrträning

Vilket “frosseri” i dressyr!

2 stycken dressyrtränare efter varandra! Kan inte bli så mycket bättre? Optimala tränings möjligheter med så bra instruktörer. Härligt att anordna kurser när alla är så nöjda.

dressyr

Roligt är det också att se så många “åskådare” på läktaren. Tänk på att man lär sig jättemycket av att bara titta på träningar. Så vi hoppas på att ni fortsätter att komma till FHG när vi anordnar kurser, ta med nära & kära.

ALLA är Varmt Välkommen!